Sist veke safta og sylta eg dei fleste hagebæra. Junioren plukka bæra og eg stod for resten. Så no kan me nyte masse godt syltetøy og saft:)
I tilegg til eigne bær frå hagen fekk me plukke litt bringebær hjå svigerforeldene mine.
Bringebær syltetøy, rørt det er best.
Så kokte eg litt saft ....det er litt sunnare sidan det er litt mindre sukker i den og så trenge den ikkje frysast. Held seg godt i tette flasker.
Råsaft av rips som har stått eit døgn med sitronsyre og litt vann. Silast, deretter rørast det inn sukker. Må frysast.
Har lenge hatt lyst på retro flasker eller etterlikning av små gamle melkeflasker til å bruke som saftglass etc. Etter gode tips fann eg dei på Ikea:)
Her med råsaft og med papirsugerør.
Ha ei goé veke.
Klem
Lilla dør
Så flink du er. Heimelaga er best. Råsaft og rørte bær er vinnerne hos meg òg.
SvarSlettHa ein fortsatt god dag!
Du får det til å sjå så godt ut! Vanleg råsaft får du til å verta flott og fristande festmat. Og så ein perfekt kanelbolle, sikkert med kanel i svingane!!!
SvarSlettSigne arbeidet!
Helsing svigermor.
Ser så godt ut, både saft og syltetøy :)
SvarSlettFlaskene passa perfekt, jilt med Ikea...
Hege
De melkeglassa er bare så stillige! Å futti du er go å står på, den perfekte husMOR! :)
SvarSlettSå flinke du er. Såg kjempegodt ut med den ripsbærsaften. God idee med de flaskene :)
SvarSlettDet såg delikat og godt ut. Nå er du godt rusta til høst og vinter. MR
SvarSlett