fredag 23. mai 2014

Urtebenken til gubbenPå ein langbenk på terrassen har me urtene våre (helst gubben sine). I år har mange klart seg godt i vinter og blitt store men ein del nye kjøpte me på Wiig gartneri sist helg:) 


 Rosmarinen har stått her i heile vinter og me har brukt av den mellom anna på focacciabrødet og lammesteika.


 Myntenstauden veks og veks. Kaffikjelen er aldri langt vekke her i huset:) sjølv om denne er bare til pynt no Dill, sitronmelisse og basilikum mellom anna


 Denne veks så vi ser det. Klypte den ned sist helg, no er den snart 8 -10 cm igjen.


Ny innkjøpt av meg :). Har kjøpt meg jordbærrabarbra. Håper eg får den til. Eg har i dei sist åra ikkje hatt rabarbra som veks hjå meg dessverre, prøver igjen :)))


Årest fyrste jordbær på terassen i hengeampel klar til prøvesmaking. Glede.

Det fungerer godt med utebenk på terrassen (håper ikkje sniglane finn den) men eg kunne ha tenkt meg drivhus. Det ville vel helst blitt brukt til lysthus med god plass til kaffebord og to gode stoler til å nyte kveldssola i kjenne eg meg (oss) rett.

Klem
Lilla dør

6 kommentarer:

 1. Så herlig med egen urtehage! Inspirerende!

  SvarSlett
 2. Du har det utruleg koseleg ute i hagen din/dokkes Kari...... Klem

  SvarSlett
 3. Så mange flotte urteplanter, nesten så jeg kjente lukta :)

  SvarSlett
 4. Så flink du er med plantar! Ser koseleg ut hos deg. Likte din versjon av hageenglane til AnnAKa!

  SvarSlett
 5. Koselig urtebnk, og kjekt å ha den nær der en sitter! Mener å ha lest at snegler ikke er glad i planter med sterk smak, som kruspersille. Tenkte kanskje jeg hadde den ultimate sneglejager da jeg har svære planter med løpstikke, den er sterk! Så jeg la noen blader foran en snegle og håpa han skulle snu og "løpe" en annen vei! Men nei, han gomla i seg bladene-og så kverka jeg ham!

  SvarSlett