lørdag 7. april 2018

Plantefarging med kochenillePåskeaktivitet saman med ei av dei håpefulle.  Her prøve me oss på kochenillefarging. Me hadde fargegryta på ute. No har me lagt inn bestilling om ny "fargebenk" ute til sommeren. 


Fantastisk fin farge
Garnet i den nærmaste bøtta har vore farga med bjørk tidlegare.


Eg har vore så heldig å få goé hjelp av ullrommet til å få fatt i diverse fargar.
Kassen med garn her er frå sist sommer.Alt dette er kochenille.... hadde to fargebad med det.
Alt garnet var beisa med Alun fyrst.


Desse er farga i samme fargebad, men ulike garn typer. Det lyse 2 tråds ullgarn Jårbo garn og det mørkaste Rauma sitt baby garn.
Litt broderitråd

Klem
Lilla dør

4 kommentarer:

 1. fantastiske flotte fargar.... dokke er dyktige

  SvarSlett
 2. Lækre farver du har tryllet frem. Jeg har ikke prøvet at farve med den lille lus kochenille, men nu føler jeg mig fristet til at prøve. Næste gang jeg skal farve, bliver det et forsøg med avokadosten. Har samlet en del, som nu ligger i fryseren og venter på at blive brugt.
  Inden længe kan der igen samles til farvebad i naturen. Holder især meget af at bruge birkeblade.
  Tak for inspirtion og god weekend

  SvarSlett
 3. Oii, så spennende da :-) Har aldri prøvd å farge garn før, har lekt meg litt med farging og trykking på stoff... Gleder meg til å se hva du skal strikke av det. Gleder meg til å følge deg videre :-)

  SvarSlett
 4. Nå har jeg sett på garnfarginga di, og jeg må si jeg er imponert. Så mange fine farger du har fått!. Det ser så morsomt ut, men jeg må nok ha opplæring for å våge meg utpå dette. Artig å lese og se bilder fra søm også. Du er en aktiv dame, men det meste går som en lek når interessen er der og en lykkes. Det er vel slik det er?

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett